Sinds deze week is Alkmaar twintig nieuwe woningen en huurders rijker. Het afgelopen jaar heeft Kesselaar & Zn, in opdracht van Kennemer Wonen, verouderde garageboxen op locatie vervangen door twintig grondgebonden woningen. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en zijn bijna alle sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, overhandigde de sleutels aan mevrouw De Graaf, één van de blije huurders aan de Waalstraat in Alkmaar. Krista Walter zei: “De woningnood is hoog. De behoefte aan nieuwbouw & sociale huurwoningen is enorm. We werken er dagelijks hard aan. Het is mooi dat we deze nieuwe, betaalbare en duurzame woningen nu opleveren! Daarbij dank ik iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Een thuis maken we samen!”

Op de plek waar voorheen verouderde garageboxen stonden aan de Maas- en Waalstraat, zijn twintig levensloopbestendige woningen gebouwd. Levensloopbestendig wil zeggen geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud, en tegelijkertijd rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn de woningen voorzien van duurzame installaties, een groen sedumdak, zonnepanelen en aangesloten op stadsverwarming. De woningen zijn daarmee gasloos en energiezuinig, met als doel de woonlasten van de bewoners te verlagen.

De nieuwe woningen bestaan uit veertien tweekamerwoningen en zes driekamerwoningen, allemaal gelegen op de begane grond. De woningen hebben een voordeur en berging aan de straatkant en een gezamenlijke binnentuin. Mevrouw De Graaf zegt: “In april 1995 ben ik in deze buurt komen wonen en in mei 2023 heb ik de sleutel gekregen van mijn nieuwe woning. Inmiddels zijn mijn kinderen het huis uit en had ik niet zo’n grote woning meer nodig. Het was best een lastige keuze, maar ik heb uiteindelijk toch de stap genomen om kleiner te gaan wonen. Ik kan lekker in deze buurt blijven, en mijn vorige woning komt weer beschikbaar voor nieuwe huurders. Ik hoop hier nog jaren te genieten!”

Wij wensen alle huurders van Kennemer Wonen veel woonplezier toe en danken Kennemer Wonen voor het vertrouwen.